perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kesäkuu Au Pairina: Jälkipyykki

Huhhuh! Olen nyt onnellisesti ollut Suomen kamaralla vajaan 3 viikkoa ja ai että tuntuu hyvältä. 

Viimeinen viikko Ranskassa meni oikeastaan ihan mukavasti. Lapset käyttäytyivät melko hyvin ja itsekin jaksoin paremmin mutta ehkä se johtui siitä että kaikki tiesivät pääsevänsä toisistaan eroon pian. Viikkoon mahtui mm. luistelunäytöstä, fort boyard -leikkejä lapsien kaverilauman kanssa, uimista ja vuorelle kiipeämistä.Loppujen lopuksi sain kaikki rahat ja saatoin ehkä jopa herkistyä  ranskan kuulemiseen. Lähdin Forth of July lauantaina kello 6.15 matkaan ja saavuin Suomeen 23.00, vähän väsytti. Matkalla mm. ranskalaiset sössivät jotain lennon myöhästymisestä ilmoittaessaan ja tapasin Pariisissa yläasteen historianopettajani mutta olin niin koomassa ettei muita muistikuvia juuri ole. 


Suomeen palattuani aloin itkeä kun sain kunnollista leipää, margariinia, oltermannia ja lasin maitoa eteeni. Kylläpä oppi arvostamaan ihan pikkujuttuja. Kannattava reissu siis! Muutenkin ihanaa päästä takaisin omaan elämään. Vähän olivat rutiinit hukassa kun Ranskassa oli ollut päivittäin niin erilainen kuvio kuin täällä mutta lopulta pääsin sisään normiasioihin. 

Perhe lupasi lähetellä minulle kuvia tai kuulumisia mutta eipä ole mitään kuulunut. Minun puolestani se on ihan okei ja pysyn kyllä täälläkin päässä ihan yhtä hiljaa :'D Saa nähdä jos niitä tapaisi vielä joskus kun he muuttavat nyt vuodeksi Suomeen...

Ajattelin kirjoittaa vielä yhden postauksen tähän sarjaan siitä mitä kannattaa ottaa huomioon perhettä valitessa ja matkaan lähtiessä. Olisin näissä asioissa ehkä voinut tehdä jotain toisin, ehkä en. Mahdollisesti vielä joku päivä lähden samantyyppiseen reissuun!


4 kommenttia:

 1. Voi mahoton mitä maisemia! Kyllähän ne nämä isot asiat elämässämme opettavat enemmän, kuin osaamme odottaakaan. Vaali muistoja ja pidä yllä sitä jatkossakin, ettei esim. perinteinen ruokamme ole itsestäänselvyys. Tai vapaus nukkua OMASSA sängyssä.

  VastaaPoista
 2. Mua ainakin kiinnostaisi postaus siitä, että mitä kannattaa etukäteen ottaa huomioon. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä että kaikki meni lopulta hyvin :) Tee ihmeessä vielä postausta tähän sarjaan! :)

  VastaaPoista
 4. Oi mitä maisemia! Hirmu kaunista. Tee ihmeessä sellanen postaus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)