torstai 4. kesäkuuta 2015

Kesäkuu Au Pairina: Miten päädyin vuoristokylään?

Kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsin, aion aloittaa noin 7 osaisen postaussarjan matkastani Ranskaan ja kuukaudestani au pairina.

Veden taso tulee nousemaan mustan viivan tasalle
Alors, miten tänne päädyin? Aloin jossain vaiheessa kevättä hakea perhettä aupair-world.net sivustolla, jota kaverini oli minulle suositellut. Pääsiäisen tienoilla otin yhteyttä tähän perheeseen ja matkan varasin vasta kaksi viikkoa sitten. Lensin maanantaina Pariisin kautta Marseilleen, sieltä bussilla Gapiin josta minut haettiin Savines-le-Lac nimiseen paikkaan.


Jos jollekin on epäselvää mitä au pair tekee niin hän on henkilö joka lähtee ulkomaille pitämään huolta tuntemattoman perheen lapsista ja oppimaan vieraan maan kieltä ja kulttuuria. Itse olen tehnyt ikäisekseni paljon töitä lasten kanssa ja olen opiskellut ranskaa seitsemän vuotta koulussa, joten au pairin homma Ranskassa kuulosti hyvältä. 


Mun perhe on tosi mukava! Valitsin tarkoituksen mukaisesti ranskalais-suomalaisen perheen, jotta pärjäisin paremmin. Ranska on meinaan vähän päässyt jo unohtumaan. Tehtäviini kuuluu mm. suomen kielen opettaminen lapsille. Lapsia on kaksi: Helena 10v ja Amanda 7v. Isä ja äiti ovat myös mukavia!


Täällä maisemat on tosi upeita ja en voisi nauttia enempää!! Sääkin on loistava, n.30'c ja aurinko paistaa :) Ihanaa on myös kaikki kukkivat ruusut joita on joka paikassa <3


Päivittelen kulumisia tässä milloin ehdin ja toivottavasti kynsipostauksia myös. Mulla ei ole mitään kuvaamistarvikkeita mukana eli kaikki kuvat tulevat olemaan kännykällä otettuja ja tosi taiteellisilla taustoilla :D


Onko teissä ketään lukijoita, joilla on au pair -kokemuksia? 

I am now in Savines-le-Lac, France, as an au pair. If someone doesn't know what it means, I'm taking care of children abroad. The views here are absolutely gorgeous and the weather couldn't be better! Also my family is very nice. I have 2 girls here, they are 10 and 7 years old. The website I used to find a family is aupair-world.net. I will update about what happens here once in awhile. Is there anyone who has been an au pair reading this? :)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hienolta, ja huippua on sattunut hyvä perhe! Itselläni ei ole henkilökohtaista au pair -kokemusta, mutta siskoni oli Lontoossa ja se oli kyllä oikein onnistunut homma hänellä (minun näkökulmastani todeten).
  Södet piirustukset oot saanut heti saavuttuasi!
  Aiotko lakailla hoidokeille kynsiä? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suhteellisen hyvä on :) tietysti nyt alun vaaleanpunaiset lasit on tippuneet pois ;)... Lontoo voisikin olla mukava paikka olla au pairina jos vielä joskus päätän lähteä! Ja joo, kovasti pienempi ihasteli Orlyn Beach Cruiseria niin lupasin lakata mutta ei nää pysy paikallaan tarpeeksi kauaa :D

   Poista
 2. Vau, varmasti hieno kokemus ja kiva, että jaat sen meidän kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kiinnostaa! :) tää varmasti tosi kasvattava kokemus ja parempaa kuin kotona vehtaaminen!

   Poista
 3. Oi miten hienoja maisemia siellä Ranskassa ja tosi hienoa että pääsit mukavaan perheeseen au pairiksi :). Nauti täysin siemauksin lämpimästä säästä ja upeista ruusuista, ne varmaan tuoksuukin aivan ihanalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä tosi kiva :) vielä kun järvi lämpenisi nopeammin niin ois huikeeta!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)