torstai 5. maaliskuuta 2015

Halpis suomimatkailua

Vaihteeksi taas jotain matkustus osioonkin. Olen tässä alkuvuodesta käynyt niinkin jännittävissä paikoissa kuin Vaasa, Turku ja Helsinki. Vaasaan kuljin halvalla bussiyhtiöllä, kaikkien korviin kantautuneella Onnibusilla. Helsingissä yövyin Omenahotellissa, joka on moniin Suomen kaupunkeihin levittynyt hotelliketju, halvasta päästä myöskin. Jos nämä yritykset eivät vielä ole sinulle tuttuja, tämän postauksen jälkeen tiedät vähän enemmän :)


Onnibus

Moottoritiellä kiitävät kaksikerroksiset punaiset bussit ovat monille tuttu näky. Nämä Onnibusin halpalinjat ovat nyt aiheuttaneet kilpailun avautumisen Suomessa, niin muut linja-autoliikennöitsijät kuin VRkin joutuvat miettimään hintojaan uusiksi. Hyvä niin. 
kuva
                               
Onnibus mainostaa matkojensa alkavan 1€sta. Käytännössä tämä toimii kuitenkin niin, että mitä aikaisemmin varaat matkan sitä halvemmalla se lähtee. Euron linjat ovat kuitenkin käytännössä vain epäsuosittuimpien aikojen matkoja reilusti etukäteen varattuna. Silti esimerkiksi Helsinki-Vaasa väli maksaa vain n. 7€ ylöspäin ja seuraavallekin päivälle voi saada 30€ lipun. Kun ostat lipun Onnibus.com -sivustolta, lisätään hintaan euron varausmaksu. Oma menopaluu matkani taisi maksaa yhteensä 36€ päiville pe ja su viikko etukäteen varattuna, ei siis paha.

Käytännössä tämä toimii niin, että näytät varausnumeron mobiililaitteesta tai tulostettuna virkailijalle bussiin noustessa. Paikalla kannattaa olla n. vartti ennen lähtöä. Istumapaikkoja ei ole määrätty vaan nopeat syövät hitaat. Omalla pimeällä taitetulla matkallani bussin valot sammutettiin aina pysäkkien väleiksi ja sytytettiin ennen pysähdyksiä. Kuljettaja myös kuuluttaa ennen pysäkkejä, jotta unikeotkin ehtivät bussista ulos. Matka sinänsä kestää hieman pidempään kuin junalla.

+halvat hinnat
+pistokkeet penkkien alla
+kaksikerroksinen (saa lapsenmielisen britin innostumaan :3)
+mukavat nahkapenkit

-aika vähän jalkatilaa (ei tosin haittaa jos on näin pätkä kuin minä, enemmän jalkatilaa etummaisissa penkeissä ja alakerran pöydällisissä paikoissa, kannattaa siis olla ensimmäisten joukossa jos tällaisen paikan haluat)
-matka kestää pidempään kuin junalla
-käsienpesu vessassa ei oikeen onnistu, ota käsidesi mukaan!


Omenahotelli

Useassa kaupungissa, mm. Helsingissä ja Turussa voi yöpyä Omena Hotellissa. Se on suhteellisen halpa hotelliksi, koska siellä ei varsinaisesti ole henkilökuntaa. Huoneeseen pääse klo 16 alkaen näpyttelemällä koodin useaan eri oveen. Itselläni on kokemusta kahdesta Helsingin Omenasta. 
kuva
                         
Varsinainen huone on todella tilava. Sohvana toimivat 'tyynyt' saa avattua extrasängyiksi parisängyn lisäksi. Huoneen varusteluun kuuluu iso taulu tv, suihku, wc, vedenkeitin, tyhjä minijääkaappi ja mikro. Keittiövälineet ovat mielestäni suuri plussa.
kuva
Oletin Omenassa olevan jotenkin epäsiistiä tai meluisaa mutta näin ei onneksi ollut :) Pari huoraa taisi kyllä kävellä ulko-oven ohi mutta samapa tuo minulle on :'D Kaikin puolin oleskeluni oli miellyttävä!

+halpa hinta
+tilavat huoneet
+keittiövälineet

+/-siivoja käy harvemmin (ei ainakaan kahden yön oleskelussa käynyt)
+/-aamiainen erikseen (itse hain k-marketista riisipiirakoita sen sijaan)

-suihkussa ei ollut irrallista käsisuihkua

Onko teillä kokemuksia näistä yrityksistä? Mitä mieltä olette tällaisista postauksista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)