keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Conquering the world!: Puerto Rico - San Juan


Puerto Ricon matkamme jatkui Arecibosta kahden tunnin bussi matkan päässä sijaitsevaan pääkaupunkiin San Juaniin.


Majoituimme Sheratoniin ja sieltä avautui näkymä risteilyaluksien satamaan. Hotelli oli oikein miellyttävä. Siellä oli myös kasino, jossa tuhlasimme viimeisenä iltana ylijääneet dollarin kolikkomme. 


Kävimme itsenäisesti tutustumassa San Juanin vanhassa kaupungissa, jonka talot olivat aivan ihanan värikkäitä <3 Harmi että päivä oli sateinen. Muuten emme juurikaan käyneet katselemassa kaupungin nähtävyyksiä. Poikkasimme kylläkin Karibian suurimpaan ostoskeskukseen, Plaza Las Américas, joka sijaitsi taksimatkan päässä hotellilta. Varsinkin Wet Seal ja Forever 21 osoittautuivat loistaviksi vaatekaupoiksi!Yllätyin siitä, etten saanut yhtäkään hyttysen pistosta Arecibossa metsän keskellä mutta kaupungissa kylläkin. Toinen yllätys oli sitten se että vaikka ulkona oli todella lämmin suurin osa meistä vilustui. Miten tämä voi olla mahdollista? Noh, ilmastointi oli todella kovalla busseissa ja sisätiloissa. En ymmärrä mitä järkeä luoda sisälle farkku+villapaita kelit kun ulkona tarkenee bikineissä...


Entäs paikallinen ruokakulttuuri? Ruoka oli samantapaista kuin täälläkin mutta paikallinen perunan korvaaja oli plantain eli jauho-/keittobanaani. (kuvassa haarukassa) Sitä käytettiin kuvan tapaan jonkinnäköisinä kovahkoina lättyinä, sipseinä ja piirakkapohjina. Rommi oli tietysti myös kova sana ja sitä sai monenlaisina variaatioina banaanista kookokseen.


Päätarkoitus San Juanissa oli osallistua Winter Symposiumiin, jossa kilpailtiin parhaasta esitelmästä. Tästä meille informoitiin noin 18h ennen tapahtumaa, kiva juttu... Kaikkien muiden esitelmät oli todella hiottuja ja meidän, noh, hieman hiomattomampia heikohkojen ohjeiden takia. Sanomattakin selvää oli ettei voitettu mitään :'D

El Yunquen sademetsä oli ihan oma maailmansa. Palmumetsää, ei ötököitä missään, siisti polku jolla ei edes liukastellut ja vesiputouksia. Aivan upeaa! Itse en käynyt vesiputouksella uimassa, koska vesi oli kylmää ja en tiennyt mitä alkueliöloisia siellä lilluisi mutta eipä kukaan mitään saanut :D.Pääsimme tarkastelemaan sademetsää myös näköalatornista ja näkymät olivat kyllä upeat. Alemman kuvan ranta sijaitsi ylemmän kuvan vasemmassa yläkulmassa.


Pääsimme vielä katsastamaan Luquillo Beachin. Pidin enemmän Arecibon rannasta. Tällä rannalla vesi oli kylmempää ja sameampaa ja muutenkin oli ihan pilvistä.Lentokoneesta käsin näin New Yorkin skylinen pilvien keskellä ja muutenkin lentomatka tarjosi huikeita näkymiä. Takaisin päin lennot kesti onneksi vain 11h koska ne olivat kipeänä aika tuskaisia. Jet lagistä en tunnu vieläkään päässeen eroon, lomallakin menin nukkumaan 8am ja heräsin 5pm eli Puerto Ricon aikaa 2am ja 11pm. Hupsista.

Huh tulipa pitkä postaus, jaksoikohan kukaan lukea :D En voi enempää painottaa, että jos tällaisen tilaisuuden saa, LÄHDE! Matka oli todella mieleenpainuva ja eksoottinen. Hyviä uutisia toisaalta keväällekin, ollaan varausta vaille lähdössä Madridiin kirjoitusten jälkeen! 


Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin matka?

2 kommenttia:

  1. Kivalta vaikuttaa teijän reissu. Mun mieleenpainuvin matka taitaa olla reissu Venetsiaan. Sitä kävelemisen määrää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kivaa :) Venetsiassa en oo käynykkään, taitaa olla kuitenkin ihan näkemisen arvoinen paikka!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)