tiistai 9. syyskuuta 2014

Leppoisa Oulu

Matkustusosion päivittäminen on jäänyt vähän vähemmälle ja kynsien varjoon. Haluan kuitenkin silloin tällöin sinnekin kirjoitella, ja toivottavasti näistä on jollekin jotain hyötyä ja inspistä :)

Olin tosiaan Oulussa ensimmäistä kertaa heinäkuun lopussa ja oli ihan mielettömän hauskaa! Vierailin siis avaruussääkurssilta tutuilla kavereilla :) Tällä kertaa valitsin kulkuneuvoksi lentokoneen, mikä on kaikkia mun ekologisuuden periaatteita vastaan. Sain kuitenkin käyttöön pluspisteitä, joilla hintaa saa hyvin laskettua. Muuten lennot maksavat n. 70-200€. Junalla voi päästä 50-80€ ja Onnibusilla 30-50€ (meno-paluu Helsinki-Oulu). Ainoa etu lentämisessä on säästyvä aika; koneella matka taittuu tunnissa kun taas junassa tai bussissa saisi mätääntyä 7-9h.


Hui, se oli minun eka kerta propellikoneessa! (ja kaverini on vielä korjannut juuri tuota samaista konetta) Lento lähti 7.30 ja oli aika väsyneet tunnelmat. Perillä Oulussa käynnistettiin kuitenkin epic vesisota! Tosi kypsää mutta hauskaa. :D Koko matkan ajan oli todella kuuma. Pohjoisessa kannattaa ottaa huomioon ettei siellä oikeasti tule pimeää edes loppukesällä. Silmälaput on kaveri :) Kyllä huomaa, että tätä kirjoittaa 'etelän vetelä' niinkuin pojat sanoo...


Lauantaina pojat vei mut kenkäostoksille, koska lenkkareita ei kuulemma voi pitää mekon kanssa. Jotenkin suloista. Syötiin Pannukakkutalossa ja omnomnom se oli taivaallista! Kuvassa mun Nutella-kookos-banaani pannari. Ähkyhän tosta nopeaan tuli. Tarjolla oli myös suolaisia pannareita. Jos käytte toripoliisia moikkaamassa niin samalla kannattaa käydä tuolla, kun se on siinä ihan lähellä.


Pannukakkutalo Oulussa
kuva täältä
Seuraava päivä kului Edenissä loikoillen porealtaissa ja aurinkotuoleissa. Tosi hyvä paikka! Hintakaan ei ollut paha ja lilluttiin yli 5 tuntia. Tuollaisella hyvällä säällä ei ollut edes tungosta, kun porukka oli viereisellä Nallikarin rannalla. Pojat saivat mut jopa laskemaan vesiliukumäestä, joiden pimeitä putkia olen kammonnut aina. :D

Viimeisenä päivänä kulutettiin paikallista ilmaista tenniskenttää ukkossateessa. Oli vähän olemattomat taidot hukassa :'D... Ensi kerralla täytyisi päästä pelaamaan myös meidän omia lajeja eli sulka-, jalka- ja lentopalloa (apua kynnenlohkeamisvaara!)


Oulu "Toripolliisi"
kuva täältä
Oulu jäi mieleen mukavana, metsäisenä, valoisana ja pienenä paikkana :) Kesältä en oikeastaan paljoa muuta muistakaan. Mielellään palaisin sinne joku päivä! Ainoa ongelma on se, että Oulun murre tuppaa tarttumaan ja kotiin palatessa saa pari viikkoa kuunnella "Ookko nää Oulusta?" -kysymyksiä :'D
Kuvia en pahemmin kerinnyt ottamaan, joten jouduin turvautumaan netistä löytyviin kuviin. Koetan olla rikkomatta mitään tekijänoikeussäädöksiä, lainattujen kuvien alta löytyy linkki lähteeseen. 


Oletko käynyt Oulussa ja millaisena se on jäänyt mieleen?

Luv,
Johanna xx

2 kommenttia:

  1. voi apua noita pannareita!! :D näyttää ihan liian hyvälle! kiva kun kerroit tosta pannukakkutalosta, tuonne on kyllä päästävä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)