torstai 27. helmikuuta 2014

Suomalaista arkea eurooppakoulussa

Mietin itekkin, miten voi olla niin hullu, että menee kouluun lomalla...

Mutta niin siis tein :D Kävin tosiaan Brysselissä kaverini eurooppakoulu II:ssa. Olen itse pitkään haaveillut opiskelusta/töissä käymisestä/asumisesta ulkomailla. Kokemus Belgiassa olemisesta oli tosi siistiä ja vahvisti haavettani. Ranska on se maa, joka vetää eniten puoleen.Koulussa oli aika paljon eroa suomalaiseen. Kävelimme sinne jonkun 3km ja ensimmäinen tunti sinä päivänä alkoi kello 9.20 (yleensä päivä kestää 8.30-16.15 ja 45min oppitunteja on 9, outoa!) ja se oli historiaa englanniksi. Tunti oli tosi kivikautinen! Opettaja laittoi oppilaat lukemaan kirjaa ääneen niinkuin me tehtiin ala-asteella :O Hän myös kirjoitti taululle ja saneli muistiinpanoja. Mitä tää ees on??!?

Yläasteella ja lukiossa (jotka on kai sama asia siellä kun kerran -96 syntyneet on jo abeja ja 'seiskalla'?) oli käsittääkseni n. 3000 oppilasta. Portaita oli hirveästi ja niissä oli kauhea tungos aina viiden minuutin välkillä.

Sitten oli kaksoistunti 'arttia' eli kuvista, jonka oli kai tarkoitus olla englanniksi, mutta opettajan puutteellisen kielitaidon takia oli ranskaksi. Joku opettajaopiskelija tuli pitämään ensimmäisen tunnin stop motion elokuvista. Tässä yks:

                          Combo by Blu

Suunniteltiin myös omaa lyhytelokuvaa ja tuli tosi hieno :D


Matematiikassa oli vektoreita suomeksi enkä kyllä tajunnut mitään... Siinä tylsistyessä huomasin, ettei missään luokassa ollut kelloa :O

Ruokiksella (vasta 12.50!) mentiin omille paikoille ruokalaan syömään ja ruoat tuotiin pöytään. Lisää ruokaa sai, kun viittasi. Ja koska oli Wish week, ruokana oli tietty pizzaa! Kouluruoka oli vapaaehtoinen ja maksullinen.

Iltapäivällä oli vain kaksi tuntia biologiaa, koska viimeinen tunti äikkä oli peruttu. Bilsa on lempiaineeni ja olin ihan fiiliksissä, kun tehtiin geenimanipuloituja bakteereja. Ne loistaa pimeässä käsittelyn jälkeen, mutta en ollut enää Belgiassa, kun ne olivat valmiita :( Meidän koulussa ei koskaan tehdä mitään kivoja tutkimuksia!

Kotimatkalla huomasin, että tien sivuissa oli hirveitä roskasäkkipinoja. Miksei belgialaiset ole keksineet sellaista asiaa kuin roskikset? Koska niitä ei tosiaan ollut ja haju oli kamala. Oli ilmeisesti roska-autopäivä, jolloin säkit heitetään kadulle.

Viimeinen ilta päätettiin sitten uunijäätelöön mansikka-vanilja teen kanssa :) Nämä olivatkin viimeiset kuulumiset Belgian matkalta.


Hyvää oli, vaikka näyttää aika läjältä

                              Luv,
                                Johanna xx
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)