lauantai 22. helmikuuta 2014

Conquering the world!: Brysseli

   

Salut!

Kävin tossa hiihtoloman alussa ekaa kertaa Brysselissä :) Se oli silleen merkittävää, koska lensin ensimmäistä kertaa yksin. Ei tullut mitään ongelmia ja ystäväni oli Belgiassa vastassa. Menin siis tapaamaan kaveria, johon tutustuin kansainvälisellä riparilla, ei oltu nähty viime syksyn jälkeen. 


Lentokentältä 'kotiin' ajettaessa ensivaikutelmani oli, että Brysseli olisi jotenki karu ja nuhjuinen kaupunki. Jonkin verran kaupungin ulkopuolella oleva koti oli kuitenkin kauniimmalla alueella ja mielipiteeni muuttui nopeasti. Talot olivat tyypillisesti erilaisia kylkikyljessä olevia kerrostaloasuntoja, joiden edessä oli suloisia postilaatikoita. Kodissamme oli kolme kerrosta. Kaverillani oli tosi ihana koira ^.^

Pikkusta haukotutti : 3
Ekaa päivää vietimme läheisellä shopparilla ja Pull & Bear liikkeessä. Siellä ei ollut varmaan kuin muutama täysipituinen paita, napapaidat taitaa olla taas tulossa muotiin (joo en tiedä muodista mitään :D) Illalla oli kaverini taekwondo treenit, joita menin katsomaan. Sieltä lähdettiin toiselle puolelle kaupunkia lähelle Atomiumia syömään kiinalaiseen ravintolaan (alueella oli paaljon etnisiä ravintoloita), jossa ostettiin aikaa ja sai syödä buffetista niin paljoin kuin ehti. Ei ehkä ihan mulle kannattavaa, kun olen niin huono syömään :D


Koska Wanhojen jatkot jäivät perjantaina aikaisen lähdön takia väliin, raahauduimme vielä vähän radalle ahmimisen jälkeen. Belgiassa baarit yms. ovat ikärajaltaan K16. Mappa Mundon yläkerta oli loistava, vaikka vähän ahdas. Klubeille ei valitettavasti ollut asiaa alle 18-vuotiailla, tanssiseuraakin olisi ollut tarjolla mutta hmmm ei siitä sen enempää... (hei vaan äiti ja poikaystävä :))!) Lähdettiin kuitenkin hyvissä ajoin jo puolen yön jälkeen viimeisellä metrolla De Brouckèrestä kohti Stockelia, kun tunnelma pääsi jäätymään.

Metro olikin paras kulkuneuvo, sillä pääsi hyvin joka paikkaan, kymmenen matkan lippu maksoi 14€. Kaikki metroasemat on kahdella kielellä, ranskaksi ja flaamiksi.  

Säästä sen verran, että siellä tuntui tuulevan koko ajan! Suomeen verrattuna oli ihanan lämmintä, n. 7-10'C. Aurinkokin tuntui pitkästä aikaa lämmittävältä. B)

Kirsikkapuut oli juuri alkaneet kukkia <3
Kauppojen aukio-oloajat kannattaa ottaa huomioon. Monet kaupat olivat kiinni sunnuntaisin ja menivät arkisinkin kiinni jo kuuden aikaan. Hyviä Suomesta puuttuvia kauppoja ovat mm. Pimkie, Jennyfer, Claire's(!!), Pull & Bear, Bershka ja New look (valikoimien laatu tuntuu vaihtelevan suuresti, tällä kertaa rahaa kului eniten Jennyferissä) Turistikaupat yms. olivat kuitenkin auki joustavammin. Menimme siis katselemaan nähtävyyksiä sunnuntaina. Postauksen yläosassa olivat Brysselin symbolit Mannekin Pis (oik.) ja Atomium.


Olin jotenkin pettynyt :O Luulin, että Mannekin Pis olisi isompi ja jonkin aukion keskellä. Mutta sehän on ihan hirveän pieni!! Ja ihan tavallisessa kadun kulmauksessa.

 Kävimme myös kuuluisalla Grand Placella, jota ympäröivät upeat rakennukset. Yhdellä sille tulevalla tiellä on rakennuksen seinään kiinnitettynä kultainen makaava patsas, jonka silittämisen uskotaan tuottavan hyvää onnea. Lähistöllä on paljon tunnettuja suklaakauppoja.Aukion rakennusten kultaukset on juuri uusittu. Kaverini ei kauheasti kuitenkaan pitänyt luentoa rakennusten tarkoituksista (olisin varmasti kuullut oikeen kunnolla historiaa, jos olisin ollut äidin kanssa...) niin en osaa niistä enempää kertoa :)
No toi ei oo mikään suuri nähtävyys, mut se on siis vanha pörssitalo. Ja musta se on hieno! Sen ympäriltä löytyy parhaat bilemestat ja shoppailupaikat :) Mertolla Bourseen tai De Brouckèrelle.

   

 Vanhassa kaupungissa on vaikka mitä kuvattavaa valokuvaajille ja söpöjä antiikkikauppoja.

Brysseli pääsi ehdottomasti TOP3 eurooppalaisen kaupungin joukkooni. Kärjessä ovat myös ehdottomana ykkösenä Pariisi ja sieltä löytyy myös Barcelona. Ehkä elämän rytmiin sisään pääseminen vaikutti kokemukseen positiivisesti. Ennen kaikkea Brysseli jää mieleeni VAPAUDEN kaupunkina!


                             Luv,
                               Johanna xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)